2015. augusztus 20., csütörtök

A. O. Esther - Gombnyomásra 3

Miután a vadászok megtisztították a mutánsoktól a körzetet, a Hobbs-birtok lakói többnapos ünneplésbe kezdenek. Dylan és Stella szerelme is végre kibontakozhatna, ám az ördög nem alszik…
Kommandósok csapnak le közéjük, és elrabolják Stellát, hogy visszavigyék annak, aki „jogos” igényt tart rá… Miközben a csapat a megmentésére siet, a missziójukról sem feledkezhetnek meg, ami Manipura megváltása a zsarnokoktól. Arra viszont senki nem számít, hogy a mutánsok a csillogó városra is rárontanak. Iszonyú vérontás kezdődik, a katonaság tehetetlen…
A Hobbs-birtokot eközben pusztító erejű terrorista-támadás éri. Liam és Mia fogságba esnek, és ketrecharcosként kénytelenek küzdeni az életükért. A lány egy régi ismerősével is szembekerül, aki most a halálát kívánja. Fullánk, az egykori ellenálló megvásárolja és magával viszi a halálán lévő Miát, mert azt reméli, vele zsarolhatja majd gyűlölt ellenségét, Talbotot.
Russel és Kristen nem kevés kaland árán a felhőkarcolók felett átívelő, égi zarándokútra érkeznek, hogy megkeressék a viking rúnakövet, amely az egyetlen esély az odalent tomboló mutánsok ellen.
Vajon képesek-e megfékezni hőseink a vérengzést és a terroristák támadásait? Képesek-e leverni a gyűlöletes manipurai önkényuralmat? És ha igen, képesek lesznek-e még valaha emberségre, szerelemre ennyi lélekölő harc és iszonyat után?

Kiadó: Decens Magazin Média
Megjelenés: 2015
Oldalszám: 604
Moly.hu:  97%


A véleményem
Kavarognak az érzéseim, de jobban szomorú vagyok, mert vége lett a trilógiának. Imádtam minden egyes szavát a könyvnek és őszintén ez tetszett a legjobban :D A poénok és a beszólások valami eszméletlen jók voltak :D Imádom a szereplők humorát és azt, hogy a legrosszabb helyzetben is próbálnak feszültséget oldani, hogy az előttük álló feladatokat így könnyebben megtudják oldani.
– A rohadt életbe – sziszegett Russel. – Mi a fasz volt ez?– Veszettség elleni vakcina– Minek?Dylan elnevette magát.– Szerinted? Így sincs sok eszetek… Mi lesz, ha még meg is vesztek? 
Olyan dolgokon mentek keresztül, amiknek a felén én már rég visszavonultam volna az biztos. A lányok elképesztően erősek voltak. Ki mászott volna hegyet egy szép vállsérülés után? (Én inkább valami alternatív módot kerestem volna xd) És amiken át mentek Stelláék... Jézusom!!! Már tényleg én kértem, hogy ne szenvedjenek ennyit (Pedig még a kedvenc szereplőmnek is kívánom néha (bármilyen könyv is az), hogy „csak egy picit szenvedj naaaa”. Tartsatok bolondnak de, hogy én nekem kell, hogy ne csak a nap süssön a hasukra az fix :D ).
És hát persze a szerelmi szálak, amikből nem volt hiány! Nehéz úgy beszélni róla, hogy ne legyen spoileres, de a lényeg, hogy mindenki rátalált (vagy rá fog khm... Ria mama új kiszemeltje :D) az igazira, a nagy Ő-re, vagy a várva várt nőre. Legjobban Mason életének a változásán néztem nagyot. Egyáltalán nem számítottam arra, hogy ekkora fordulatot vesz majd az élete és, hogy mekkora felelősség fog a kezébe kerülni. Mellette persze a többiek szerelmi kapcsolata is meglepett, mivel történtek dolgok főleg a vége felé :D Hátast dobtam, ami Miával és Liam-mel történt (pozitív dolog) és csak vigyorogtam, mint a vadalma. Stella s Dylan kapcsolatából most sokkal többet tudtunk meg és mellettük én még nagyon szívesen olvastam volna még Russel és Kristen közötti közeledésről is, mivel egyszerűen imádtam, ahogy civakodtak! A szerelmi kapcsolatukat nagyon megszerettem, mivel nem hasonlítottak a többiekére. Kristen egy makacs nő, aki pont az ilyen tűzrőlpattant karakterével nyert meg, s emiatt került a lányok közül ő a legközelebb hozzám (bár a többiek se vannak messze).
Legjobban még is azért szerettem a könyvet, mivel nem nyugodtam meg, hogy „ah most már minden megoldódik”, mivel NEM! Még a vége felé is kattogott az agyam, hogy Ez a befejező kötet, de mikor fog megoldódni minden??? s már csak az utolsó 3 fejezet körül kezdtem érezni, hogy egyenesbe kezdtünk érni. S ez elszomorított. Kevés könyv tud tényleg érzelmileg rám hatni úgy, hogy könnyeim eresszem el, de ez megtette. Volt mikor tiszta ideg voltam, hogy történjem már valami, s volt mikor teljes szomorúságba estem. Persze volt, mikor csak tátott szájjal néztem, hogy OMG jesszus, de aranyos és persze a meglepettség is leesett állakat okozott J

A történet
Mint, már említettem a meglepetésekből nincs hiány. Ilyen például Amanda, akit az előző kötetben Liam magára hagyott, s egyszerűen megutáltam. Már mind Amandát. Ilyen gerinctelen nőt még nem hordott a világ. Vagy lehet, csak más könyvben. Na de nem is ez a lényeg, hanem hogy egy kis… áh!!! Nem akarok spoilerezni így a mérgemet is próbálom nem leírni, de figyeld meg, ha elolvasod a könyvet, rá fogsz jönni, hogy milyen is lett!
– Mason? – kiabált eztán Liam a sor végén csüngő szőke vadásznak. – Nagyon csendben vagy! Minden oké?– Hát, kezd elegem lenni ebből a szutyok lépcsőből, de ezt leszámítva minden oké. Meditálok.(Leszakadt alattuk a lépcső, ő pedig… lóg a semmibe)

A történet során a mutánsokkal is többet foglalkozunk, így a kipusztításuk felé vesszük az irányt, de végére sajnos sokan életüket vesztik a civilek közül, ami nagyon szomorú, mivel olyanok isszák meg a levét, akik védtelenek és semmi rosszat nem tettek. Kiirtásuk során pedig megmutatkozott, hogy Manipura mennyire elbízta magát és hitt abban, hogy rájuk nem fog lecsapni a bukás.
A szerelem egy fos. Csak meggyötri az embert. Szexelni kell, örülni a jónak, és kész. Tovább kell lépni, új örömöt keresni.
S régi „ismerősök” is felbukkannak  mint például Talbot és Graham (s miattuk, ha más könyvben, sorozatban meglátom, ezeket a neveket kiráz a hideg, ami vicces nekem  ), s így még karakter szenvedésének nem örültem. Lehet, hogy nem vagyok százas, de boldog lettem, amikor… nem, haha nem adom meg a nagy spoilert. Inkább olvasd el, úgy sokkal élvezetesebb lesz.  Persze új emberek is megjelennek, az egyik ilyen Fullánk, akit az első pillanattól kezdve bírtam, bár azt hittem én is, hogy Miát bántani fogja, de végül koppant az állam és teljesen más felé fordult a kocka.
Mindig azt hittem, acélból vagyok – mormogta Fullánk, és megdörzsölte a jócskán kiserkent, szőke szakállát. – Erre idejön egy kicsi lány, és olyanokat mond, hogy majd belepusztulok.
Miközben Liam és barátai a mutánsok irtását végzik, addig Russel kutat az után, hogy hogyan is lehetne az irányítókat leleplezni, és az emberek szemét felnyitni. El is indul egy úton, aminek a vége  a zarándokútra vezeti őket. A csapat fő célja, hogy a különleges labradoritot megtalálják, amit felhasználnak Russel tervébe, hogy végül megváltoztassák a világukat. Ennek kapcsán megjegyzem, nagyon tetszett, hogy nem lehetett előre látni, hogyan is fog az egész megoldódni, hol fogják a megfelelő követ megtalálni.

– Nem jöttél ebédelni! Már mindenhol kerestünk! Hol voltál? – kérdezte Russel.– Hát, többnyire itt – vonta meg a vállát Mason. – De azért jegyzeteltem neked, tessék! – nyújtotta felé a noteszét.Russel elvigyorodott.– Történészeket is meghazudtoló jellemzések. „Aszott fejű, orr nélküli troll, bronz fejdísszel” – olvasta fel hangosan. – „Elfeketedett zombi meglékelt koponyával, pecséthengerrel”. Hát, látom, keményen dolgoztál…

Persze ezek mellett még más is történtek, mint például Ria mama és Mia közti kisebb párbeszédek, amiben kiderül, hogy Mia egy Álomjáró. Ezzel kapcsolatban szomorú lettem mivel nem kaptunk valami sokat. Engem nagyon érdekelt volna, hogy ez honnan jött, miért van, mekkora hatása van esetlek a nagy változások után is az marad-e a két hölgy. Emellett még Emmát, Russel számítógépét hiányoltam. Nem volt szerepe (emlékezetem szerint fel se tűnt), s ez kár, mivel én nagyon megkedveltem.
Összefoglalva IMÁDTAM a könyvet, és igaz Happy End-el zárult, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy szereplőink mondjuk 10 év múlva hol vannak és mit csinálnak. (Egy khm… enyhe utalás, hogy egy kiegészítő novella/kötet mellé tervbe esetleg??? *boci szemek* *szúr a kíváncsiság* *kéééérlek :D*)

Kedvenc jelenet: Az utolsó fejezet J
Kedvenc szereplő: Öh… mindenki? Russel, Kristen, Mia, Liam, Mason, Ria mama, Dylan, Stella, Fullánk
Mélyrepülés: Amanda. Úgy magában az egész személy.
Nem szimpatikus személy: Amanda, Graham, Talbot

Abban a pillanatban, amikor elutasítasz minden segítséget, szabad vagy.
Mindenki azt kapja, ami jár neki. Mind bevállaltuk, amiért megszülettünk.
Az álmok pedig, ha ennyire makacsan hisznek bennük, valóra válnak.Attól nem dobod sutba az elveidet, ha észreveszed a rossz dolgokban is a jót.


5/5*
Az író Facebook oldalaA könyv megrendelési linkje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése